26 mei 2024

Klaar voor een zwembad?

Ben je opzoek naar een degelijk zwembad of wil je zelf een zwembad laten bouwen? Dan lees je best even dit artikel door met enkele aanraders.

Polyester zwembaden

De eerste aanrader is het aanschaffen van een polyester zwembad. Deze is zowel geschikt voor buiten als binnen. De meeste polyester zwembaden hebben meestal al een instapklaar concept dat je kan toepassen in de tuin of binnenshuis. Ikzelf heb ook een polyester zwembad in mijn tuin en ben daar zeer tevreden over! Het zwembad bestaat uit één stuk, inclusief de inlooptrap bijberekend. De afmetingen en modellen kan je allemaal zelf bepalen en zo uitkomen op een betaalbare prijs. Het is vooral onderhoudsvriendelijk en zeer milieuvriendelijk voor een goede kwaliteit. De meeste polyester zwembaden zijn ook voorzien van een rand. Ik kan je best wel aanraden om zwembadafdekking te voorzien voor het vermijden van onnodige bladeren en andere vuiltjes die erin terecht kunnen komen. En als je nogal een koude kikker bent, is zwembadverwarming een must!

Polypropyleen zwembaden

Deze zijn, zoals de titel zegt, gemaakt uit de kunststof “Polypropyleen”. Dit zijn één van de beste kunststofzwembaden binnen Europa. Bij zulke zwembaden is alles mogelijk. Hoe groot, hoe diep je wilt gaan, hoe lang en hoe breed. Je kan zelfs kiezen voor verwarming met zonne-energie, wat een stuk bespaard op de energierekening. Eventueel kan je nog een extra optie hebben waarbij het zwembad zelfreinigend is en bespaart je een stuk meer tijd bij onderhoud. Deze zwembaden zijn milieuvriendelijk en gelukkig ook UV-bestendig. De bad-en draagstructuur vormen één geheel, wat een pluspunt is als je er één laat plaatsen.

Bouwkundige zwembaden

Bij bouwkundige zwembaden ga je dus letterlijk een zwembad bouwen van 0. Een put graven, juiste afmetingen vinden en nog zo veel meer. Bij bodyfit.nl hebben ze ervaren vakkundige die jou hiermee kunnen helpen. Je kan je zwembad laten metsen, storten of laten bouwen met aqua easy comfort stones. Dit is een sterk materiaal die in combinatie met de hardheid ervan kan garanderen voor een solide kuip.
Heb je interesse om een zwembad te plaatsen? Dan surf je best eens naar https://www.bodyfit.nl/ waar ikzelf mijn polyester zwembad heb aangeschaft!