30 april 2024

Een zakelijke laptop kopen? Hier moet je op letten!

Als werknemer is het enorm fijn om een laptop van de zaak te hebben. Op deze manier houd je optimaal je prive en werkleven gescheiden. Vaak is het nog zo dat werknemers geacht wordt om een eigen laptop mee te nemen. Wat je dan krijgt? Op een gegeven moment gaan allerlei zaken door elkaar heenlopen. Dit is ook niet gek. Je zet de vakantiefoto's van de afgelopen 10 jaar op je laptop en daarnaast ook nog eens belangrijke werkdocumenten van de afgelopen jaren daarnaast. De kans dat deze documenten op een gegeven moment door elkaar heen gaan lopen is vrij groot. En hoe vervelend is het als jouw kinderen op jouw laptop zitten en opeens zijn al je werkbestanden verdwenen? Als werkgever kun je jouw werknemers een hoop ellende besparen door een zakelijke laptop te kopen. Het staat daarnaast ook nog eens een stuk professioneler naar een (potentiële) klant toe. 

Aan welke eisen moet een zakelijke laptop voldoen?

Overtuigd dat een zakelijke laptop kopen een goed idee is? Dan kun je overgaan tot het zoeken van het beste model dat bij de werkzaamheden van het bedrijf past. Waar je bijvoorbeeld op moet letten is of jouw werknemers vaak onderweg zullen zijn met hun laptop of dat deze voornamelijk op kantoor 'stil' staat. In het geval van iemand bij de sales die vaak onderweg is, is het handig om over een stevig gebouwde laptop te beschikken. Een laptop die tegen een stootje kan, want eenmaal onderweg zit een ongeluk in een klein hoekje. Naast stevigheid komt misschien wel het belangrijkste onderdeel van een zakelijke laptop, namelijk de veiligheid. Aangezien je als werkgever niet wilt dat vertrouwelijke werkdocumenten uitlekken, moet de laptop voorzien zijn van de juiste beveiliging zodat geen enkele hacker of virus een kans krijgt om schade aan te richten. 

Let op de voorwaarden!

Bij een zakelijke laptop is het goed om op optionele aanvullende voorwaarden te letten. Als werkgever wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn, maar soms is het goed om een aantal opties te overwegen. Gaat de laptop toch onverhoopt stuk dan wil je als werkgever zo snel mogelijk dat deze gerepareerd wordt of dat er een vervangend model beschikbaar komt. Ook kun je ervoor kiezen om een aantal laptop onderdelen alvast in huis te halen. Voor echt technische problemen zou ik altijd een expert inschakelen, maar extra voedingsadapters, harde schijven en dockingstations kunnen nooit kwaad. Immers voorkomen dat werknemers niet meer aan het werk kunnen, is absoluut niet wat je wilt!